Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Rozmiar czcionek: A A+ A++ | Zmień kontrast

logo projekty

POPŻ - PODPROGRAM 2019 - EFEKTY

Utworzono dnia 09.11.2020


  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Gaszowicach z terenu województw śląskiego przy współpracy ze Śląskim Bankiem Żywności w Chorzowie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.

     
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),

  • cukier (cukier biały)

  • tłuszcze (olej rzepakowy),

  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

       3. Pomoc żywnościowa trafiła do 248 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa śląskiego.

       4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 14,70244 ton żywności;

  • 1968 paczek żywnościowych;

  • 0 posiłków;

     5. W ramach Podprogramu 2019 dla 248 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • edukacji finansowej - 1 spotkanie dla 16 uczestników
  • niemarnowania żywności - 1 spotkanie dla 16 uczestników
  • kulinarnych - 1 spotkanie dla 16 uczestników
  • żywieniowo dietetycznych - 1 spotkanie dla 16 uczestników

Kalendarium

Lista wydarzeń w miesiącu Maj 2024 Brak wydarzeń w tym miesiącu.

Imieniny